Els compradors estrangers. Com atreure'ls?

2017-01-06

Des de la remuntada del mercat immobiliari no només els residents es mostren més interessats en voler adquirir una propietat o llogar un habitatge a Barcelona, sinó que també els visitants estrangers manifesten cada vegada més interès per fer-se amb una propietat en territori espanyol o, si no llogar- .

Durant l'any 2015 es van registrar 63.196 vendes d'habitatges a persones estrangeres, entre elles alemanys, anglesos, russos i altres diferents nacionalitats. Les destinacions més cridaners per a aquests compradors forans solen ser la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya, tot i que no podem deixar de banda altres destinacions que han estat els favorits durant anys dels estrangers, com ho són les Illes Canàries o Balears.

Durant els últims anys, una gran quantitat d'estrangers han arribat a aquestes zones, on la demanda més forta és en els pisos de lloguer a Barcelona.

Com podem captar l'atenció d'aquests arrendataris o compradors o forans?

Si té un immoble que encara no has pogut llogar o vendre en una d'aquestes comunitats tan cridaneres per als estrangers, anem a donar-te alguns tips que pot compartir amb la teva agent immobiliari per posar-ho immediatament en pràctica i aconseguir tancar una transacció amb la teva propietat a algun visitant estranger interessat en assentar-se a Espanya.

Conversa amb el teu agent immobiliari per definir quins aspectes del teu habitatge podrien millorar el seu aspecte perquè a l'hora de mostrar-la als interessats capti molt la seva atenció.

  • Identifica que establiments o llocs d'interès per a un estranger tens a prop del teu habitatge, per exemple, si l'habitatge està relativament a prop de la platja o és de fàcil accés encara que no sigui trobi massa a prop, no t'oblidis d'esmentar-això a la teva possible comprador ja que de segur augmentarà el seu interès.

  • Parla dels avantatges de la zona en la que vius, dels serveis que es troben al barri i altres encants.

  • Fes-li sentir al futur inquilí, o propietari com el seu fos a casa practicant el màrqueting sensorial, és a dir, transmet el positiu de la teva llar a través de les olors i el tacte, col·loca alguna essència o vela aromàtica agradable a cada habitació per crear un ambient agradable i acollidor; pots també enfornar un pastís o preparar cafè uns minuts abans que vagin a veure el teu habitatge, tot això amb la intenció de donar-li un toc extra d'aquesta sensació casolana a l'habitatge perquè el possible comprador senti com seria el seu dia a dia en cas de voler realitzar la compra.

  • No estaria altres donar una mica d'informació al futur comprador sobre el passat de l'habitatge, si és un habitatge antic familiar, o si és una obra seminova, quant de temps d'antiguitat té l'edifici, si ha estat reformat, etc. És qüestió d'escollir que detalls o curiositats del teu habitatge creus que puguin ser interessants per a un comprador forà. Els pisos o cases de lloguer a Barcelona tenen l'avantatge que gairebé sempre estan ubicats en alguna zona d'interès cultural.

Esperem que aquests tips et serveixin de gran ajuda i recorda que en Només lloguers estem sempre preparats per ajudar-te i assessorar-te.