La importància del certificat energètic en el lloguer d'un habitatge

2017-01-09

A l'hora de decidir llogar o posar en lloguer un habitatge ja se sap que aquesta deu complir certs requisits perquè es trobi en òptimes condicions i així estalviar-nos problemes a futur. Un d'aquests requisits seria el certificat energètic, un aspecte que sens dubte cada vegada té més importància en els pisos de lloguer a Barcelona i la resta de comunitats.

El certificat energètic és summament important per diferents motius, a més que ens ajuda a saber que tant contribueix aquest habitatge al consum d'energies renovables ia reduir l'impacte en el medi ambient també ens importa molt saber que tant afectarà la nostra butxaca el consum energètic en aquest habitatge i si el preu del lloguer compensa la despesa que tindrem en la factura de la llum.

Qualificació del certificat energètic

La mitjana de qualificació dels certificats energètics dels habitatges a Espanya se situa en "E" per tant la qualificació "A" que està considerada com la millor i més recomanable de les qualificacions, és molt rar trobar-la fins i tot en edificis que siguin obra nova.

Qualsevol qualificació per sota de "E" ens incrementarà moltíssim el cost de la factura de la llum, per tant els habitatges que tinguin una qualificació per sota de "E" no han de tenir una renda massa alta, al contrari dels habitatges amb qualificació "a" la renda podria pujar de preu, però aquesta pujada de preu es compensa amb el considerable estalvi en la factura de la llum.

Davant la creixent demanda de pisos de lloguer a Barcelona, ​​a l'hora de buscar pis és important els futurs inquilins exigeixin revisar el certificat energètic abans de prendre qualsevol decisió sobre el lloguer.

Aquest document és obligatori i insubstituïble, qualsevol operació en el sector immobiliari que es realitzi amb absència del certificat energètic pot ser declarada com invàlida.

No s'ha d'acceptar mai un pis que no ha estat avaluat energèticament, ja que això podria fer que perdem la protecció de la llei davant qualsevol problema amb el propietari de l'habitatge, per tant, tota persona que tingui la intenció de llogar el seu pis a Barcelona ha de tenir el certificat energètic en vigor.