Missió Impossible: Trobar lloguer a Barcelona

2016-12-27

Trobar un lloguer de qualitat a Barcelona resulta, a dia d'avui, una autèntica odissea. No només per l'escassetat d'oferta de qualitat, sinó pels recents i alts preus que impossibiliten l'accés a aquests i l'alta demanda d'ells. Els principals afectats d'aquests successos són la gent jove que intenten trobar el seu primer habitatge, les famílies monoparentals, els separats ... on el seu baix límit de pressupost els acaba enviant a viure en pisos a la zona de la perifèria, amb escassos metres quadrats o que no cobreixin totes les seves necessitats.

El preu i la demanda de lloguers a Barcelona segueixen pujant

A mesura que puja la demanda de lloguer de pisos a Barcelona els preus d'aquests també pugen, però, la seva qualitat cada vegada és pitjor si la comparem amb el seu preu. Els pisos al centre de Barcelona són pràcticament inassolibles per moltes persones a causa del seu altíssim preu. Són per tant els pisos a la perifèria, amb pocs metres quadrats o que no satisfan totes les necessitats dels que més abunden, i causa de l'alta demanda, els apartaments, tot i no ser exactament el que busquen i necessiten, acaben sent acceptats per por que un altre interessat se'ls endavant.

Els preus massa alts i l'escassetat de pisos en bones condicions són només dues de les principals conseqüències d'una important baixada de l'estoc disponible d'habitatge de lloguer a la ciutat i de la reactivació d'una demanda fins fa poc perduda per la crisi. Segons l'Institut Català del Sòl (Incasòl), l'últim any es van aconseguir pujades de preu en el lloguer de pisos a Barcelona superiors al 7%. I com a previsió, deixa per al pròxim una pujada de preu de mínim 2 dígits.

Por a l'impagament

Un dels temors més importants del propietari d'un habitatge destinat al lloguer és tenir la mala fortuna de trobar-se amb un arrendatari morós. Aquest temor ve impulsat per moltes faltes de garanties legals per a l'arrendador i també perquè els desnonaments per impagaments de lloguer superen ja el 50% de les causes per desallotjament.