Què cal saber abans de llogar

2016-12-13

Quan s'està a la recerca d'una casa o un pis a lloguer hi ha un factor important que de vegades tots podem perdre: la paciència. En general, podem creure que llogar és un procés simple i ràpid, i encara que en comparació amb el procés de compra d'un habitatge sí que és una mica més senzill, de la mateixa manera sempre podem trobar alguns contratemps en el procés.

Per llogar cases a Barcelona cal tenir una mica de paciència i tenir una mica de coneixement sobre el procés de lloguer, les pautes a seguir i algun que altre consell que hem de prendre per no cometre cap error que ens faci passar un mal moment durant la nostra recerca , o pitjor, que ens faci desistir d'ella. És per això que volem donar-te alguns consells útils per facilitar la cerca de lloguer de cases a Barcelona.

Aspectes útils a conèixer

  • No et fiïs de tots els anuncis: verifica la direcció i no es confiï dels anuncis amb preus molt baixos amb fotos massa perfectes, poden semblar una ganga però el més probable és que siguin un frau.
  • Mai concreti un acord sense abans haver visitat el pis i revisar amb cura les instal·lacions de l'habitatge, especialment verifica el correcte funcionament del bany, aixetes i canonades.
  • Pareu especial atenció a les clàusules del contracte i no tingui por preguntar per aclarir tots els dubtes que tinguis.
  • Negociï les seves condicions, no accepti tot a la primera si no està d'acord amb algun detall. No està en obligació d'acceptar absolutament tot el que proposi l'altra part, sempre es pot negociar condicions i preu.
  • Aprèn a cedir. Així com està en el seu dret de negociar en qualitat d'arrendatari, la part de l'arrendador també ho pot fer, per això és important que cedeixi en algunes coses i no entrar en exigències irracionals.
  • Si té l'oportunitat de visitar la zona de l'habitatge i parlar amb alguns dels veïns per conèixer la seva opinió del barri, faci-ho, mai està de més escoltar l'opinió dels seus possibles veïns.
  • Respecteu la clàusules del seu contracte; un cop estigui instal·lat a la seva nova llar procura respectar el que estipula el contracte per a evitar qualsevol tipus de problemes amb l'agència immobiliària o fins i tot amb els propis veïns.
  • Tingueu cura de la seva casa; encara que la nova vivenda no sigui de la seva propietat, té cura d'ella, no faci obres sense permís i tingui cura dels mobles que no siguin seus, d'aquesta manera evitarà problemes amb el propietari i assegurarà la devolució del seu fiança si tot està en bon estat.
  • Respecteu els temps del contracte de lloguer; no es retardi en el temps de pagament de la seva renda per evitar mals glops legals i si per algun motiu necessita rescindir del contracte abans de la data estipulada faci-ho notificant al propietari com a mínim un mes abans d'abandonar la casa.

Si segueix aquestes pautes, no tindrà cap problema en aconseguir un bon lloguer de casa a Barcelona, però recordeu que la clau de tot és tenir paciència per aquests processos i estar atent als petits detalls.