Com trobar un bon lloguer?

2016-12-08

Arran de la recent crisi immobiliària, l'opció de lloguer s'ha convertit en l'alternativa preferida de molts. En part per la precarietat laboral, els baixos sous i les múltiples dificultats econòmiques que pot suposar la compra d'un habitatge per a algunes persones que no poden accedir a un crèdit immobiliari, també cal ressaltar que moltes d'aquestes persones que prefereixen un pis de lloguer ho fan per la necessitat de disposar de mobilitat laboral; aquestes són les raons de pes per les quals el lloguer de pisos a Barcelona ha augmentat de manera aclaparadora.

Quan es va a començar la recerca d'un pis de lloguer hem de tenir en compte diversos factors importants com ara:

 • La zona
 • El tipus d'habitatge
 • El pressupost mensual per a la renda del lloguer
 • L'antiguitat de l'habitatge
 • Les característiques de l'immoble: nombre d'habitacions, banys, pàrquing, traster, estat general de l'habitatge i possibles reformes a realitzar.

Tots aquests factors són els més importants a l'hora de prendre una decisió per llogar, a més d'altres detalls significatius com el transport, escoles, botigues i supermercats propers, zones verdes, etc.

Cal saber del cert amb quin pressupost comptem per assumir la despesa mensual del lloguer, sempre és recomanable que la renda no superi el 30% de la nòmina, encara que això és una mica difícil d'aconseguir quan es busca llogar a ciutats grans, per exemple el lloguer de pisos a Barcelona sol sobrepassar aquest percentatge. Un altre factor a tenir en compte és que al moment de llogar hem de tenir una quantitat de diners reservada per poder assumir les despeses inicials del tràmit del lloguer, com la fiança l'avançament i la comissió de la immobiliària si és el cas.

El lloguer es pot realitzar de diverses formes, bé a través d'un particular o a través d'una agència immobiliària, i cada un dels casos té els seus avantatges i desavantatges. Per exemple:

Lloguer amb particulars: l'avantatge d'un lloguer a través d'un particular és que es pot negociar la mensualitat de lloguer amb més facilitat i evites pagar comissions pel tràmit, encara que com desavantatge podríem dir que vam quedar exposats a un procés no tan net i clar com es fa en una immobiliària, és per això que has de prendre mesures de precaució, deixant els punts més importants del procés clars i per escrit.

Lloguer amb agències immobiliàries: en el cas de llogar un habitatge a través d'una immobiliària, el gran avantatge és que aquesta s'encarregarà de tots els tràmits, la qual cosa genera una gran tranquil·litat per als seus clients. Quant a la desavantatge, podríem dir que és la comissió que es paga a la immobiliària per realitzar tots aquests tràmits.

Cosas que nunca se deben hacer

 • Donar diners en qualitat de bestreta sense abans haver comprovat l'estat de l'immoble.
 • Verificar que tots els subministraments estiguin correctament donats d'alta.
 • Signar sense negociar o conèixer bé les condicions del contracte.
 • No acordar qui serà l'encarregat de reparar els desperfectes de l'habitatge.
 • No elaborar un inventari de les coses que estan en l'habitatge al moment de nosaltres instal·lar-nos-hi.
 • No redactar un contracte escrit.
 • No signar el contracte sense verificar que l'arrendador és realment el propietari de l'habitatge.

Aquests són alguns consells que et poden ser de gran ajuda per facilitar la recerca de lloguer de pisos a Barcelona i manejar els tràmits amb coneixement suficient.